Sentral godkjenning

Et stempel på kvalitet

Det neste steget for din bedrift

Hvorfor Bruke Bistand til Søknad om Sentral Godkjenning?

Sentral godkjenning er en generell prekvalifisering av foretaks kvalifikasjoner vurdert opp mot kravene i byggesaksforskriften (SAK10), og innebærer at man blir godkjent for ansvarsrett innenfor bygg- og anleggsbransjen. Alle foretak som driver søkepliktig arbeid må erklære ansvarsrett i byggeprosjekter.

 

Kravene foretaket ditt må oppfylle, samt hvilke funksjonsområder og tiltaksklasse som kan oppnås er for mange et tungt tema å sette seg inn i. Vår erfaring er at mange foretak ikke blir godkjent, fordi søknaden er mangelfull eller ikke riktig utført.

I noen tilfeller ser vi også at foretaket kan oppnå flere funksjonsområder enn først antatt. I tillegg kan vi være en veileder for ditt foretak dersom du ønsker å vite hva du eventuelt mangler for å kunne oppnå ønskelige godkjenningsområder.

 

Total Kontroll AS bistår ditt foretak med å utarbeide søknaden om sentral godkjenning. Vår erfaring skal være en trygghet for deg ved at søknadene vi leverer for deg er korrekt og i henhold til krav.

Sentral godkjenning - Direktoratet for byggkvalitet

Vår garanti til deg

Vår garanti bygger på vår kunnskap og erfaring i kartleggingsprosessen i samtaler med deg. Vi spør de riktige spørsmålene – ut i fra dine svar kan vi raskt gi en vurdering på om ditt foretak er kvalifisert – og eventuelt hvilke fagområder og tiltaksklasser du kan få.

Siden 2011 har vi sendt tusentalls søknader til DiBK. Vår erfaring innen søknader skal være en trygghet for deg.

Oppfyller foretaket ditt myndighetenes krav – garanterer vi godkjente søknader!

Om sentral godkjenning

Fakta om Sentral godkjenning

Sentral godkjenning er en generell prekvalifisering av foretaks kvalifikasjoner vurdert opp mot kravene i byggesaksforskriften (SAK10), og innebærer at man blir godkjent for ansvarsrett innenfor bygg- og anleggsbransjen. Alle foretak som driver søkepliktig arbeid må erklære ansvarsrett i byggeprosjekter.

Der man tidligere kunne søke lokal godkjenning som erstatning for å være sentralt godkjent, skal man nå erklære ansvarsrett. Istedenfor å behandle søknader, skal kommunene drive tilsyn i større grad, for å kontrollere at foretak som erklærer ansvarsrett oppfyller kravene i plan- og bygningsloven. Vi tror derfor sjansen for å bli kontrollert er mye større for foretak som ikke har sentral godkjenning.

Hva omfatter bistand til søknaden?
  • Vurdering av foretakets organisasjon og samlet kompetanse, og at alle nødvendige opplysninger foreligger
  • Hvilke godkjenningsområder og tiltaksklasser det er mulig for foretaket å oppnå
  • Hva som er tilstrekkelig antall prosjekter i forhold til ønskede godkjenningsområder / tiltaksklasser og foretakets kompetanse
  • Vurdering av innsendte referanseprosjekter. At prosjektene er godt nok beskrevet og at nødvendige opplysninger foreligger
  • Se til at opplysninger om styringssystemet og revisjonserklæring foreligger, og evt. bistå kunden med utarbeidelse av revisjonserklæring
  • Fylle inn all informasjon i korrekte blanketter/søknadsskjemaer og sende søknaden inn til Direktoratet for Byggkvalitet.
Hva må din bedrift vise til for å bli godkjent?
  • At foretaket ikke skylder skatter og avgifter.
  • Hvor mange ansatte selskapet har meldt inn i Arbeidsgiver- og arbeidstagerregisteret.
  • At foretaket kan levere HMS-erklæring for sine ansatte.

Det vil også bli mulig å synliggjøre om foretaket er godkjent som opplæringsbedrift, og om foretaket har yrkesskadeforsikring og ansvarsforsikring.

Suksesshistorier

Vi ble kontaktet av totalkontroll under vår prosess med sentral godkjenning, vi ble møtt av det hyggeligste og mest service innstilte teamet jeg har snakket med.
Johannes og Halvard har hjulpet meg forbi alle forventinger, hjulpet meg med saker jeg ikke visste var mulig som kommer til å bli en enorm resurs for firmaet mitt.
De får topp score og jeg vil anbefale dem til alle jeg kjenner som trenger denne informasjonen.
Haakon Gulliksen

Rørleggermester H P Gulliksen AS

God kompetanse super god kundeservice
rett og slett et kvalitetsprodukt enkelt og bruke de har god kompetanse innenfor HMS systemer Sentral godkjenning KS IK og kurs for B-A bransjen.
Sandor Dahl

Vi har brukt Total Kontroll siden 2012 og har alltid vært fornøyd med både pris, service og levering på alle produkter vi har kjøpt. Byttet nylig over til deres nyeste styringssystem JobBox og er veldig imponert over hvor lett det er å bruke. Har anbefalt Total Kontroll AS i mange år og fortsetter med det!
Kjell Haraldsen

La oss starte noe fantastisk sammen
Si Hei!

Vi blir alltid glad for å kunne bistå både mennesker og bedrifter med smidige løsninger til en lettere arbeidshverdag.